Velg en side

Grade Floor AS har utviklet og patentert et gulv for bad og våtrom med innebygd fall mot sluk.

Link til artikkelen i bygg.no: Link 

Link til artikkelen i byggmesteren.as: Link

Grade Floor-gulvene har innebygd, sirkulært fall og legges rett på flatt underlag. Gulvet kommer som plater i enten EPS eller PUR. Håndverkerne skjærer til platene med sag eller tapetkniv, legger dem og dermed er fallet etablert, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Tidkrevende

Styreleder i Grade Floor AS påpeker i pressemeldingen at etablering av fall mot sluk er et tidkrevende nøyaktighetsarbeid enten gulvet er nytt eller inngår i et rehabiliteringsprosjekt. Videre kommer feilene som oppstår fra vann på avveie, ofte først til syne når våtrommet blir tatt i bruk enten i form av vann som renner bort i fra sluket eller som vannskader i gulv samt i vegger i lavere etasjer.

– Da er både skadene og feilene svært kostbare å rette opp, kommenterer han.

– Med vårt produkt blir fallet korrekt hver gang på kortere tid enn ved legging med vanlige metoder. Vi mener at våre gulv kan legges på ned mot 10 prosent av vanlig tid. Dessuten vil byggekostnadene for fallet kunne reduseres med opp til 75 prosent.

Forskjellig høyde

Våtromsgulvet bygges opp av opptil syv enkle elementer med forskjellig høyde som sammen gir helling inn mot ett eller flere sluk. Plasserer man sluket på midten holder elementene til baderom på 14×14 meter som rekker for de fleste.

– Tradisjonell gulvlegging med plater eller støp innebærer som regel mange tunge løft. Grade Floor-produktene er lette og solide, og positiv for HMS i og med at faren for feil løft og slitasjeskader reduseres, fremholder Nylænde.

Større byggeprosjekter

I september sluttførte Grade Floor en vellykket emisjon på fem millioner kroner. Emisjonen sikrer videre utbygging av produksjon og distribusjon samt markedsføring av det patenterte gulvkonseptet.

I første omgang sikter Grade Floor seg inn mot større byggeprosjekter. Selskapet leverer enten gulvplatene separat eller som komplette gulvpakker inkludert varmekabler, avretningsmasse, membran m.m.

Opprinnelig svensk idé 

Grade Floor AS (tidligere Instant Floor) har utviklet og patentert sin metode med standardiserte plater med sirkulært fall. Platene kan enkelt og raskt benyttes på alle flater hvor det er behov for helling som baderomsgulv, garasjegulv, flate tak, terrasser, mv. Selskapet er norsk, mens idéen opprinnelig er fra Sverige hvor også produksjonen skjer. På trappene har Grade Floor også et konsept for flate tak med helning.