Velg en side

Grade Floor lanserer et nytt tilskudd til sitt traktformede, prefabtaksystem med mineralull som isolasjonsmateriale.

Link til artikkelen publisert i bygg.no: Link

Link til artikkelen publisert i byggmesteren.as: Link

I 2014 lanserte Grade Floor AS et traktformet våtromsgulvsystem med plater i EPS. Platene legges rett på flatt underlag og gir, ifølge meldingen, sirkulært fall til sluk på kort tid.

Høsten 2016 kunne Buskerud Blikk for første gang i Norge installere oppfølgeren GradeRoof med samme prinsipp for tak.

– Vi utviklet opprinnelig en skjærerobot som skar EPS med glødetråd. For å gi entreprenørene økt valgfrihet og fordoble vårt eget markedspotensial, har vi nå gått inn i mineralullmarkedet ved å videreutvikle roboten med en roterende hardmetalltråd, sier markedsansvarlig Elling Wirum i Grade Floor.

– Roboten skjærer mineralull som om det var smør, sier han i pressemeldingen.

Selskapet produserer verken EPS eller mineralull selv, men utplasserer roboter i isolasjonsprodusenters produksjonslinje. Dette øker prisen på selve isolasjonen i størrelsesorden 20-30 prosent, men Grade Floor skriver i pressemeldingen at dette skal tjenes inn flere ganger gjennom redusert materiell og tidsforbruk.

– Svinnet på byggeplassen av Grade Roof er i praksis null. Det som oppstår ved tilskjæring i produksjonen kan resirkuleres direkte. På byggeplassen er svinnet kanskje så mye som 30 prosent for tradisjonelle systemer, hevder Wirum.

 

Ingen tilpasning

– Vi leverer et godt tak og får samtidig en god, økonomiske besparelse på hvert tak, sier Trond Syvertsen i G.S. Bygg etter erfaringene med ti tak som hver er på 70 m² i Lier kommune.

Underentreprenør Buskerud Blikk er også begeistret:

– Fallet på Grade Roof kan sammenlignes med fireveis fall, hvor det ofte er mye tilpasning for å føre vannet riktig. Med dette taksystemet er det ingen tilpasning, det er tilstrekkelig å følge merkingen. Det går raskt å legge, sier prosjektleder Tobias Ingeroth i Buskerud Blikk i pressemeldingen.