Velg en side

Link til artikkel publisert i bygg.no: Link

Vartdal Plastindustri signerte torsdag en produksjons- og distribusjonsavtale vedrørende salg av det patenterte systemet til Grade Floor AS.

Systemet ble i sin helhet presentert på Norges Takmesse som har vært arrangert i Trondheim de to siste dagene.

Det ble fredag gjennomført en uhøytidelig test med denne løsningen og andre produkter på markedet. En flate på rundt ti kvadratmeter skulle dekkes med plater raskest mulig av to personer. Det endte med seier til nykommerne.

– En slik konkurranse gir muligheten for dagens systemer til å måle seg mot det nye systemet vi nå skal lansere i markedet, sier Håkon Woldsund, salgssjef bygg i Vartdal Plastindustri.

Kollega Roger Holen, som er til stede på takmessen i Trondheim, drar frem aspekter som overlegen geometri, kraftig produktivitetsøkning, mindre kapp og svinn som fordeler med den nye løsningen.

– Det vil også bli korrekte mengder på tak da taket er prefabrikkert, det blir færre prosjekteringstimer og arbeidsreiser, sier Holen.

Woldsund peker videre på at desto mer komplekst taket er, desto raskere er systemet.

– Løsningen er basert på et enkelt modulbasert system med standardiserte plater for legging på anviste plasser. Grade Roof-systemet er uten tradisjonelle kiler og vannrenner noe som forenkler leggemetoden og reduserer slitasje fra is og snø. Med Grade Roof vil man alltid oppnå et perfekt fall, og muligheten for feil reduseres, sier Woldsund.

Løsningen skal være tilrettelagt for grønne tak.

– Vi håper å få vist frem løsningen til mange av aktørene i bransjen på Takmessen, sier Holen.

Grand Floor er et svensk-norsk produkt som så vidt er prøvd i praksis. Daglig leder Stein Elling Wirum opplyser til Byggeindustrien at så langt er det lagt ut 10.000 kvadratmeter av de nye platene på hustak i Sverige. Vartdal Plastindustri på Sunnmøre som skal produsere platene, starter produksjonen i løpet av sommeren slik at det nye produktet kan være på markedet sent på sommeren en gang.